lauantai 24. marraskuuta 2012

24.11.12: päivä jolloin ylitin itseni


Mää oon niitä tyyppejä, jotka ei oo koskaan oikeen osannu käsitöitä. Koulussa olin kässässä huono enkä oikein saanut mielestäni kovin hyvää opastustakaan. Olen kerran elämässäni tehnyt villasukat yläasteella, ja muistaakseni silloinkaan en tehnyt niitä alusta loppuun vaan äitini teki kantapäät...liittyyköhän sanonta "kantapään kautta" jotenkin villasukkien tekoon?! Jokatapauksessa, kutominen/neulominen (uskontokunnasta riippuen) ei ole koskaan ollut mun pala kakkua. 

Tänä syksynä ajauduin ilokseni seuraan, jossa innoitettiin neulomaan sukat sivareille - ja koin, että nyt jos koskaan olisi aika kokeilla onko se, että en kertakaikkiaan osaa neuloa sukkia todellinen tarinani vai onko se vain itselleni uskottelema tarina. Ilokseni huomasin olleeni kaikki nämä vuodet väärässä! Ystävieni henkisellä (ja fyysisellä) tuella sain siis nämä ensimmäiset koskaan ihan itse tekemäni sukat valmiiksi - kiitos teille kaikille ihanille <3 Nämä olivat pienet sukat ihmiskunnalle mutta valtavat sukat mulle ;) 
Toivottavasti sukat lämmittää mukavasti sivaria, joka nämä vastaanottaa. 

Hmm. Minkähän värisestä langasta seuraavaks tekis, olis jo toinenkin haaste vetämässä...

7 kommenttia:

  1. Oi! Onnittelut hienoista sukista. Siitä se lähtee! Miäkään en oikeen tota sukkapolittiikkaa koskaan ole hallinnut, kun meille tuli aina sukkia mammoilta ja tädeiltä niin ei ole oikeestaan ollu tarvetta tehdä. Aika ajoin kuitenkin tulee tarve tehä jollekkin sellaiset ja tuo kantapään mietintä tuottaa tuskaa. Nyt syksyllä hankin kahdet puikot joilla neulon molemmat varret ensin ja sitä vaihe vaiheelta vuorotellen molempien kantapään, koska se tuppaa unohtumaan aina siinä välissä kun tekee loppusukan ja toisen varren. Huomasin että helpotti huomattavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ja juu, kappas ku ei tullu mieleen tuo kaksien puikkojen hommaaminen...kuulostaa erittäin hyvältä! :) Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Hienoa! Mäkin laitoin sivareille sukat menemään. Tais olla jo 3.kerta, kun osallistuin. Mä kyllä tykkään tehdä sukkia. Melkeen aina on yhdet kesken, ku tuntuu sukan tarvitsijoita olemaan ympärillä paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää ootkin jo ihan sivarisukkaveteraani ;) Arvasinkin että Lotta joka blogissa oli mainittu olit sää! Homma vissiin jatkuu taas ens vuonna?

      Poista
  3. Ja huhhuhhuh nimittäin kävipä niin että lähettämäni sukat oli kateissa parisen viikkoa ja ehdin jo tietysti manailla karman erittäin huonoa huumorintajua...kunnes eilen tuli meili että sukat ovat onnellisesti kerääjällä ja pääsevät uuteen kotiin vielä tällä viikolla. Huh, huh ja HUH :D

    VastaaPoista