keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Keittoa, kuvalla ;)

Kun hernekeittoa on tullut syötyä aika monenmonta partiovuotta luulisi, että sitä tulee jo korvista ulos...mutta päinvastoin - tämä keittojen kunkku palasi kuin varkain meidän perheen lempi-ruokalistalle ja hernaria syödään nykyään ainakin kerran kuussa, joskus useimminkin. Jaa miksi? No, tää on  ylivoimaisen makunsa lisäksi todella laiskan ihmisen todella helppo ruoka :) 
Tämän ohjeen sain alunperin suurkeittiökokkiystävältäni Salelta ja ohje oli 50:lle hengelle mutta itse kotona oon tehnyt siitä kolmanneksen ohjeella, joka on seuraavanlainen:

Hirrrrrveen hyvä herrrrnari

500 g herneitä
reilu 2 l vettä
1 tl suolaa
1 tl meiramia
3 porkkanaa
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
reilu 300g lihaa (alkuperäisessä 50 hengen ohjeessa oli kilo lihaa)

Huuhtele herneet ja liota yön yli (kuvastakin ehkä huomaa että tähän keittoon laitoin myös härkäpapuja, suhteessa 200 g, herneitä loput 300g; härkäpavut eivät hajoa kuten herneet mutta pehmenivät kuitenkin mukavasti ja maku oli aivan loistava), keitä liotusvedesssä. Tunnin keitettyäsi herneitä lisää mausteet (oman maun mukaan, itse käytin yllä mainitsemiani). Taas tunnin päästä lisää liha (itse olen mieltynyt savukylkeen mutta jauheliha taikka soijarouhe toimii myös hyvin). Puolisen tunnin keittämisen jälkeen keitto on valmista. Eli kaikenkaikkiaan keittelyyn menee 2,5-3 h mutta kattilan vieressä ei tarvitse vahtia pitää vaan voi esim. käydä pihalla lasten kanssa yms. Helppoa, mutta saahan se elämä joskus sitäkin olla ;)

Hyvää ruokahalua!

Ps. hernekeitto ei ole se joka pierettää, vaan pannari jota aina vedetään hernarin seurana...ja tää on taivahan tosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti