tiistai 21. elokuuta 2012

Myran lasli

Mysliä ilman lisäaineita - milleköhän se sitten maistuis? 

No ihan jumalattoman hyvältä, tiätty! Oon jo pitemmän aikaa halunnut kokeilla tehdä itse mysliä ja vihdoinkin sain aikaiseksi. Aion vastaisuudessakin tehdä omat myslini, tiedänpähän mitä suuhuni laitan! Ja tässä tulee mun resepti:

Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 175 asteeseen. 

Levitä uunipellille leivinpaperi, jolle seuraavat ainekset:

-          kaurahiutaleita
-          ruisrouhe
-          sesaminsiemeniä
-          kurpitsansiemeniä
-          auringonkukansiemeniä
-          pinjansiemeniä
-          pähkinäsekoitus (nämä rouhin veitsellä)
-          suola
-          kaneli
-          intiaanisokeri

...ja sori, en mitannut määriä kun nää on sellasia juttuja että jokainen tehköön oman makunsa mukaan...kaurahiutaleet tässä toki ikäänkuin perustana. Intiaanisokerin olis voinut korvata esim. hunajallakin mutta ajattelin että sokeri olis helpompi olla kärventämättä näin ekakertalaisena...ja sitäkin siis ihan vaan hyppysellinen. 

Laita uuniin paahtumaan suunnilleen keskivaiheille. Mää pidin sellasen parikyt minsaa ja sekoittelin pariin otteeseen ettei kärvähdä. Myslin ollessa uunissa pilkoin pienemmäksi rusinoita, gojimarjoja ja aprikoosia. Sitten kun huumaava tuoksu täytti keittiön ja pähkinät ja pinjat olivat saaneet vähän väriä pintaan, otin homman uunista ulos ja lisäsin em. pilkotut kuivajutut.  


Otin turkkilaista jugurttia ja punaviinimarjoja jääkaapista ja nautiskelin myslin niitten kera. Nam.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti